• Lorem ipsum

Hoe werkt de elektronische sigaret?

Bij de elektronische sigaret wordt geen tabak verbrand, maar je verdampt een speciale vloeistof, de e-liquid. 
De e-sigaret werkt met een verdamper/verwarmingselement, een batterij en de e-liquid. Als je een trekje neemt zorgt de batterij ervoor dat de verdamper e-liquid verdampt, dit geeft zowel de smaak als de "rook" (waterdamp).

Disposable e-sigaret

De componenten zijn vast met elkaar verbonden, er is keuze uit een beperkt aantal smaken voor de e-sigaret als geheel. Niet navulbaar. Je hebt 1 of meer kant-en-klare e-sigaretten bij je.

E-sigaret met patronen

Bestaat uit twee componenten: de batterij en de verdamper. De verdamper en de e-liquid zijn gecombineerd in het mondstuk. Dit is de patroon die je heel eenvoudig kunt verwisselen, maar niet apart met e-liquid (bij) vullen. Voor de patronen kun je kiezen uit diverse smaken en nicotinegehaltes. 
Je kunt meerdere patronen "op voorraad" bij je hebben.

Gesloten systemen

Bestaat eveneens uit twee componenten: de batterij en de verdamper. Een apart mondstukje completeert het geheel. De verdamper is een zg. clearomizer: een kijkglaasje waarin zowel de verdamper als de e-liquid zit. 
De clearomizer vul je zelf, in de sigaret, met e-liquid vanuit een flesje. De e-liquid is in een grote varieteit verkrijgbaar.  Je kunt meerdere mondstukjes / clearomizers / e-liquids bij je hebben.

Open systemen

Niet alleen de batterij is apart, maar ook de verdamper (de zg. atomizer) en het reservoir voor de e-liquid (een cartridge) zijn gescheiden. De cartridge zit in het mondstuk of net daarvoor in een cover, die de e-sigaret tot een fraai geheel maakt met een grote range aan modellen en kleuren.
Bijvullen met e-liquid kan door het vervangen van de cartridge, die je ook zelf met e-liquid vult. De e-liquid is dezelfde als bij de gesloten systemen. Je kunt meerdere mondstukjes / cartridges / e-liquids bij je hebben.

Universele 510 - aansluiting: elektronische sigaret à la carte

De clearomizer en de meegeleverde batterij zijn beide voorzien van een universele 510 - aansluiting. Daarmee zijn de batterijen en clearomizers uitwisselbaar tussen:

  • batterijen: eGo-C, eGo-T
  • batterijen en clearomizers van: Jiksu en Justfog
  • universele batterijen van: Twist, Spinner en Cigarette Electronique
  • universele clearomizers van: Aspire en Kangertech

Voor deze e-sigaretten kun je dus ook nog kiezen uit een universele clearomizer of batterij. Vind je het lastig kiezen ? Bel of mail ons dan even, we helpen je graag op weg!
Let op: E-Smoking, Vapestick, 510-T, 510-CC, eCab eb eRoll hebben een eigen, unieke aansluiting. Deze batterijen en cleaoromizers zijn niet uitwisselbaar met andere merken.

_____________________________________________________________________________________ 

Begrippen E-Roken

Atomizer: Het gedeelte van de E-sigaret dat zorgt voor het verdampen van de liquid. Deze moet vervangen worden zodra er een verbrande smaak optreedt. De levensduur van een atomizer is afhankelijk van het rookgedrag van de gebruiker. De levens- duur loopt uiteen van twee tot drie weken voor een intensieve roker, tot twee tot drie maanden voor een gematigde roker.

Batterij: Iedere E-sigaret werkt op een batterij. Het is belangrijk om de batterij de eerste keer volledig op te laden en daarna volledig leeg te laten lopen. Dit om de volledige capaciteit van de batterij te benutten. Er zijn veel verschillende soorten batterijen en vaak zijn batterijen van hetzelfde merk uit te wisselen.
Alle batterijen worden geleverd met 6 maanden garantie. Gevallen en/of beschadigde batterijen worden uitgesloten van garantie.

Bijvullen: E-sigaretten hebben verschillende manieren van bijvullen. Soms zit de liquid in het mondstuk, soms in de clearomizer. Er moet nooit te veelliquid bijgevuld worden. Anders bestaat de kans dat er een lekkage optreedt.

Cartridge: E-Smoking werkt met cartridges. Deze zijn al gevuld met liquid en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en nico- tine-gehaltes.
Sommige merken duiden het mondstuk ook aan met de benaming cartridge. In dat geval is het een hervulbaar mondstuk.

Body: Hier gaat de atomizer in. Vervolgens wordt deze op de batterij geschroefd.

Clearomizer: Een clearomizer is een glaasje met daarin een atomizer. De liquid gaat rechtstreeks in de clearomizer. Altijd bijvullen aan de kant van het mondstuk en zorgen dat de liquid aan de zijkant wordt bijgevuld. Anders kan de atomizer verstopt raken.

Coilhead: Dit is een onderdeel van de clearomizer van de MAXI. Dit onderdeel is te vervangen.

Cover: Hier gaat de atomizer in. Vervolgens wordt deze op de batterij geschroefd.

Gesloten Syteem: De ingebouwde atomizer is niet te vervangen als deze kapot gaat. De gehele body met daarin de atomizer moet vervangen worden. Voordeel is dat er minder kans op lekkage is.

Liquid: Dit is de vloeistof die verdampt wordt door de atomizer. Er zijn verschillende merken, smaken en samenstel- lingen verkrijgbaar.
Nicotinegehaltes lopen uiteen van 0 mg tot 20 mg, bij Pure Smoke gaan we niet hoger dan 16 mg.

Mondstuk: Het mondstuk bevat in veel gevallen de liquid die verdampt wordt. Sommige ‘pennen’ hebben echter een vast mondstuk.

Oplader: Hier wordt de batterij mee opgeladen. De USB-lader kan in een stopcontact adapter gestoken worden, maar ook in de USB-poort van een computer of laptop. Er zijn ook autoladers verkrijgbaar.
Het is belangrijk om de juiste oplader bij de juiste batterij te gebruiken. Als de lader niet geschikt is voor de batterij, kunnen deze allebei onherstelbaar beschadigd raken.

PG/VG: Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van E-liquids. PG zorgt voor een ‘kriebel’ in de keel. De zogenaamde ‘gier’ die een traditionele roker ook in zijn keel voelt. VG zorgt voor de dampontwikkeling, dus als er meer VG in de liquid zit, komt er meer rook uit de E-sigaret.

Schoonmaken: Een E-sigaret is een gebruiksvoorwerp en moet regelmatig schoongemaakt worden. Bij het verdampen komt condens vrij dat op een gegeven moment kan gaan oxideren. Om dit te voorkomen moeten de rvs delen regelmatig schoongepoetst worden.
Het schoonpoetsen kan het beste gedaan worden met een servetje of een stuk keukenrol. De schroefdraad van de batterij moet aan de binnen- en buitenkant schoongemaakt worden. Ook moeten de contactpunten die contact maken met de atomizer schoongemaakt worden. Door het doekje tot een klein propje te vouwen, kunnen die punten gereinigd worden.
Atomizers van een gesloten systeem kunnen het beste een keer doorgeblazen worden. Dit kan door aan de kant van de batterij zachtjes te blazen tot er aan de andere kant geen liquid meer uitkomt.
De clearomizer kan op dezelfde manier schoon gemaakt worden. Als er geen liquid meer inzit, even zachtjes doorblazen. Het is belangrijk om geen water of schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het reinigen! Dit zou de werking van de E-sigaret kunnen schaden.

 Ga van start met de elektronische sigaret van Pure Smoke »