• Lorem ipsum

Wat is het verschil tussen PG en VG in liquids?

PG = propyleen glycol, VG = vegetable glycerine
PG wordt gebruikt voor het vasthouden van smaken en komen we dagelijks tegen in ons voedsel en drinken. Het wordt gebruikt voor de smaakbeleving. VG is een biologische stof die gebruikt wordt voor de damp vorming. We kennen deze stof al in het gebruik van mist machines. VG is iets dikker qua viscositeit, waardoor de samenstelling van de gekozen liquid wel belangrijk is voor het type damper / esigaret / vaper waar het in zal worden gebruikt.
 

Welk nicotine gehalte moet ik kiezen voor mijn liquid?

Wanneer je hebt gekozen voor een pen-style esigaret / damper / vaper, of een damper met een coil weerstand van minimaal 1.2 ohm, kies je meestal voor een iets hoger nicotine gehalte. De grotere sets met een weerstand lager dan 1.0 ohm geven veel meer damp, waardoor je bij deze sets het nicotine gehalte lager wilt houden. Rook je ongeveer een pakje sigaretten per dag, raden we aan met een pen-style vape met 6mg te beginnen en met een geavanceerde vaper niet hoger dan 3mg.
 

Wat zit er nou precies in eliquid?

Alle eliquids die we bij Pure Smoke aanbieden worden geproduceerd onder de strengste kwaliteitseisen en voldoen aan alle regelgevingen. Er zit PG en VG in, verhouding afhankelijk van het merk, biologische smaakstoffen, gedestilleerd water en nicotine naar wens.
 

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van een nieuw merk liquid?

De liquid die geschikt is voor jouw vape/esigaret/damper is afhankelijk van het soort damper wat je hebt en wat je wensen zijn. Eliquid met een hoger VG gehalte dan PG geeft meer damp, maar is ook dikker dus zal minder goed verdampen in een pen-style vape of in een damper met een weerstand lager dan 1.2 ohm. Eliquids met een hoger PG gehalte zijn weer iets te dun voor de grotere vapes en zullen het altijd beter doen in een pen-style vape/damper/esigaret, met een coil weerstand van minimaal 1.2 ohm.
 

Wat zijn nic salts / nicotine salts?

Normaal wordt nicotine in vloeibare vorm toegevoegd aan de eliquid. Er is nu een nieuwe techniek, namelijk de nicotine binden aan een soort kristal. Dit mini-kristal lijkt op een zout korrel, vandaar de naam nic(otine) salts. Het voordeel van de nicotine op deze manier toevoegen, is dat de nicotine sneller wordt opgenomen in de bloedbaan en je eerder een verzadigd gevoel krijgt. Nic(otine) salts zijn ALLEEN geschikt voor pen-style vapes of vapes met een coil weerstand van minimaal 1.2 ohm.
 

Waarom bied Pure Stmoke alleen 10ml flesjes?

In de afgelopen jaren is de regel- en wetgeving voor de esigaret, de eliquids en de onderdelen flink onder handen genomen. Eén van de vele regels waar Pure Smoke aan moet voldoen, is dat de navullingen, de eliquid, alleen mag worden aangeboden in verpakkingen van max 10ml.
 

Welke smaak kiezen de meeste mensen voor om mee te beginnen?

Niks zo persoonlijk als smaak en over smaak valt niet te twisten! Wat de één de beste smaak ooit vind, vind de ander weer niks. Gelukkig maar dat er zoveel keus is! Bedenk jezelf waar je naar op zoek bent; een vervanger die op het roken lijkt of juist iets heel anders met een lekkere smaak? Browse rustig door alle smaken heen, je kunt selecteren op smaak soort, op merk en op PG/VG gehalte. Kom je er niet uit? Met onze kennis en ervaring kunnen we je helpen om een goede start te maken!
 

Hoelang doe ik met een flesje E-liquid?

Hoelang je met een flesje E-liquid doet is afhankelijk van je dampgedrag en of je verschillende smaken dampt. Een flesje E-liquid bevat 10ml liquid en de clearomizer/tank van een E-sigaret heeft een maximale capaciteit van 2ml. Groter mag niet van de overheid. Gemiddeld genomen gebruikt een damper één flesje liquid per 2-3 dagen. Dit kan in sommige gevallen lager uitvallen en in andere gevallen wat hoger. Het ligt er natuurlijk volkomen aan hoe vaak je gebruik maakt van de elektrische sigaret. Als je de smaken afwisselt dan doe je natuurlijk langer met één flesje liquid van dezelfde smaak.
Naast je dampgedrag heeft de liquidverhouding ook invloed op hoelang je met een flesje liquid doet. Over het algemeen kun je van het volgende uitgaan: Hoe groter de dampproductie hoe sneller de liquid in de tank opraakt. Heb je een coil met een laag Ohmage in de tank zitten en hierbij een E-liquid met een hoger VG gehalte gekozen? Dan gaat de tank sneller leeg dan wanneer je een coil met een hoger Ohmage en een E-liquid met een hoger PG gehalte gebruikt.
 

Hoe vaak kun je je tankje / clearomizer bijvullen met een flesje?

De meeste clearomizers hebben een inhoud van 2ml. Je kunt de clearomizer dan ook 5 a 6 keer bijvullen.
 

Wanneer moet ik bijvullen?

De coil, het filter, mag nooit zonder liquid komen te staan als je het apparaat gebruikt. Zorg er dan ook voor dat je de clearomizer bijvult wanneer er nog een beetje liquid inzit.
Ik heb een nieuwe, andere smaak, maar mijn oude liquid zit er nog in. Wat nu?
Als de smaken elkaar ‘complimenteren’ kun je de clearomizer gewoon bijvullen met de nieuwe smaak. De eerste paar trekken zal je de oude smaak proeven, vervolgens een mix tussen de twee en ten slotte de nieuwe smaak in zijn geheel. Wil je direct alleen de nieuwe smaak proeven? Leeg dan je clearomizer en maak deze schoon én vervang de coil. Vul je clearomizer met de nieuwe liquid en laat het even intrekken.
Sommige smaken werken heel goed samen, andere weer niet. Koffie en appel is voor de meeste geen geweldige combinatie; koffie is heel zwaar van smaak en appel juist licht en fruitig. Menthols zijn weer heel overheersend. Bedenk dus goed welke combi je wilt doen en kijk voor jezelf wat werkt en wat niet werkt voor jou.
__________________________

E-liquid bij Pure Smoke

E-liquid is de vloeistof waarmee de de elektronische sigaret gevuld wordt. De vloeistof wordt bij ons verkocht in flesjes van 10 ml die zijn voorzien van een doseertuit.
Met de handige doseertuit vul je een lege clearomizer of cartridge heel eenvoudig (let op! Vul met liquid tot maximaal 75% van de inhoud).
Vervolgens kun je de clearomizer of cartridge direct weer gebruiken in je elektronische sigaret. De e-liquids zijn er in verschillende smaken en verschillende nicotinegehaltes. 
1 flesje e-liquid van 10 ml is ongeveer gelijk aan 5 pakjes “normale” sigaretten. 
De e-liquids zijn tevens eenvoudig te mixen waardoor je gemakkelijk eigen smaken kunt creëren. Probeer eens een paar druppels koffie of fruitsmaak in combinatie met een tabak e-liquid.

Bepaal zelf je nicotinegehalte

Het nicotinegehalte kun je het beste zo bepalen:

  • Rook je heel weinig: dan 0-6mg
  • Rook je 5-10 sigaretten per dag: dan 6-11mg
  • Rook je 10-20 sigaretten per dag: dan 11-16 mg
  • Rook je meer dan 20 sigaretten per dag: 18, verder gaan we niet bij Pure Smoke

Overstappen op elektronisch roken doe je zo

Ben je een roker en wil je overstappen op elektronisch roken, kies dan een tabaksmaak om mee te beginnen. Zoals je ziet zijn alle smaken in het assortiment afgeleid van bekende merken en smaken. Ze hebben vaak alleen een andere naam.
Rook je al wat langer elektronische sigaretten, probeer dan gerust eens een van de vele andere smaken zoals Appel, Pina Colada of Lemon Limed!

Smaak en damp liquid voor de elektronische sigaret

E-Liquids hebben een wisselende samenstelling. De verschillende ingrediënten zorgen voor de smaakbeleving en de rook/damp ontwikkeling. De vloeistof bevat naast smaakstoffen, de stoffen PG (Propyleen Glycol) en VG (Plantaardige (Vegetable) Glycerine).
Deze ingrediënten hebben te maken met de mate van rook/dampontwikkeling van de elektronische sigaret. Hierbij is geen rekening gehouden met de overige ingrediënten.

PG (Propyleen Glycol)

Méér smaak. Medium rook. Je krijgt hiervan een betere smaaksensatie. Een zogenaamde ‘gier’ in je keel die vergelijkbaar is met de kriebel die een traditionele tabaksroker ervaart. De nadruk ligt dus op de smaakbeleving en niet op de rook/damp ontwikkeling.

VG (Plantaardige (Vegetable) Glycerine)

Méér damp. Medium smaak. Bij VG ligt de nadruk dus meer op volle dampontwikkeling en wat minder op smaak.

  • PG & VG 70%-30% mix: Liquideo, White Label
  • 100% PG E-Liquid: Easy Premium, Koko White
  • PG & VG 50%-50% mix: Koko Black

Voor gebruik het flesje goed schudden. Een geopend flesje op een koele en donkere plaats bewaren.
Buiten bereik van kinderen bewaren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.