• Lorem ipsum

Ester runt haar zaak achter de schermen

Ester e sigaretEster is oprichter en eigenaar van Pure Smoke. Twee jaar geleden heeft zij op Curacao een tweede winkel geopend, daar woont zij nu. Ester heeft dagelijks contact met de winkel en komt een keer of vier per jaar in Groningen, waarbij ze ook in de winkel meedraait.Voor beide winkels volgt zij de ontwikkelingen in de markt en onderhoudt ze de contacten met leveranciers.
 
Tijdens een vakantie in Frankrijk hebben we het dampen gezien bij andere gasten in het hotel. Op zoek gegaan naar een winkel, waar er in 2012/2013 nog niet veel van waren, ook in Frankrijk niet. Na veel zoeken een heel klein winkeltje gevonden en voilá, ons damp avontuur was begonnen! Terug in Nederland ging er al snel één stuk en hebben we online een nieuwe set besteld. We waren zo enthousiast over het product en het gemak waarmee we (toendertijd) zwaar geminderd waren met het roken, dat we het verder zijn gaan onderzoeken. Mijn man is blijven werken voor een bedrijf, ik kreeg in 2013 de mooie kans om een eigen winkel te beginnen in het centrum van Groningen.
In de winkel is het leukste voor mij de uiteenlopende wensen, verwachtingen en soms sceptische houding die mensen hebben wanneer ze voor het eerst binnenkomen. Bijna zonder uitzondering hebben we een product wat precies aansluit op de wensen en verwachtingen en zónder uitzondering gaan de sceptici met een positieve ervaring weer uit de winkel, meestal met een tasje onder de arm.
Vaste klanten, de Damp Vrienden van Pure Smoke en Pure Smoke Caribbean, zijn altijd een plezier omdat je je klanten echt leert kennen. Je weet precies wat iemand lekker vind en kan zo een gedegen advies geven over nieuwe producten en je leert je klanten van een andere kant kennen… waar ze heen gaan op vakantie, of ze een gezin hebben etc.
Sinds 2017 wonen we op Curaçao en hebben we hier een tweede winkel opgestart, Pure Smoke Caribbean. We genieten naast het werk volop van het tropische leven; strand hangen, snorkelen en bbq-en op het strand zijn dan echt favoriet. Ook hebben we twee grote honden die heel belangrijk zijn in ons leven.